Конкурс Задужбине Симе А. Игуманова: Стипендије за ученике и студенте са Косова и Метохије

Важи до: 01. 11. 2024.


Задужбина Симе А. Игуманова чији је главни старатељ Његова Светост Архиепископ пећки Митрополит београдско-карловачки и Патријарх српски господин Порфирије оглашава конкурс за доделу стотину годишњих стипендија.
Право учешћа на конкурсу имају ученици средњих школа и студенти са местом пребивалишта на подручју Аутономне Покрајине Косово и Метохија. Износ стипендије је 144.000,00 динара, а биће исплаћена у 12 једнаких месечних рата у износу од по 12.000,00 динара. Право на доделу стипендије имају ученици и студенти који су уписали нову школску/академску 2024/25. годину. Предност имају кандидати из самохраних породица, вишечланих породица, слабијег материјалног стања, као и породица чији чланови имају трајно или привремено смањене радне способности.
Услови за учешће на конкурсу:
• држављанство Републике Србије;
• пребивалиште на територији Аутономне Покрајине Косово и Метохија;
• похађање средње школе или више школе/факултета.
Уз пријаву потребно је доставити следећу документацију:
• изводе из Матичне књиге рођених за подносиоца захтева и чланове његове породице;
• уверење о пребивалишту на подручју Аутономне Покрајине Косово и Метохија за све чланове породице;
• потврду о упису школске/академске 2024/25. године;
• потврду о висини новчаних примања подносиоца захтева и чланова његовог домаћинства;
• потврду са бироа за незапослене чланове домаћинства;
• име, презиме и број телефона парохијског свештеника, као и препорука;
• молба кандидата;
Кандидат за добијање стипендије подноси пријаву путем обрасца који је у прилогу конкурса и доставља је са потребном конкурсном документацијом путем интернет странице Задужбине Симе А. Игуманова – https://simaigumanov.rs/ Разматраће се искључиво уредне и потпуне пријаве на предвиђеном обрасцу, достављене уз молбу, са приложеном документацијом, а које су пристигле закључно са даном 1. новембром 2024. године. Право на конкурисање остварује један члан из једне породице. Корисник стипендије може бити искључиво лице које није похађало неки други факултет у прошлости. Стипендија се додељује без обавезе враћања, а биће исплаћивана преко банкарског текућег рачуна законског заступника ученика/студента млађег од 18 година, односно преко банкарског текућег рачуна самог ученика/студента старијег од 18 година. Одлука Комисије за доделу стипендија биће јавно објављена на интернет страници Задужбине Симе А. Игуманова и Српске Православне Цркве.
Подаци које достављате ради пријављивања за стипендију за школску/академску 2024/25. год. служе за избор стипендиста и Задужбина Симе Андрејевића Игуманова их неће складиштити, нити користити у друге сврхе.

011 3233 182

Трг Николе Пашића 2

11000 BEOGRAD

zaduzbinasigumanov@gmail.com